Unde sunt mulți, puterea crește – Moinești se asociază cu stațiunile etalon din județ

Pe data de 5 septembrie 2017 Moinești, Slănic Moldova, Târgu Ocna, Dărmănești și comunele Dofteana, Asău, Zemeș, Măgirești decid să-și unească forțele și să se asocieze în vederea realizării unei destinații turistice unice în vestul județului Bacău.
Astfel, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului MONTPESA reprezintă o persoană juridică de drept privat, non profit, neguvernamentală și apolitică (constituită în conformitate cu O.G. 26/2000 și cu Legea 215/2001). Asociaţia doreşte să acţioneze pe două căi:
– constituirea unui cluster turistic la nivelul celor opt localităţi caracterizat de o ofertă turistică care să se bazeze pe tipul de turism curativ-recreativ (mixt);
– implementarea în zona MONTPESA a conceptelor de economie circulară şi design sistemic.

Este importantă alinierea turistică a stațiunii Moinești cu celelalte două stațiuni balneoclimatice de interes național din județ (Târgu Ocna și Slănic Moldova), în contextul în care cele trei localități sunt membre în cadrul Asociației pentru Dezvoltarea Turismului MONTPESA, alături de orașul Dărmănești și comunele Dofteana, Măgirești, Zemeș și Asău, asociație care marșează pe dezvoltarea turismului curativ-recreativ (mixt) la nivel zonal, în vestul județului Bacău. Prin potențialul turistic deținut de către localitățile componente, MONTPESA se adresează celor care au nevoie de refacerea sănătăţii, doresc să beneficieze de servicii medicale de profilaxie, optează pentru relaxare, agrement, deţin interes pentru latura culturală, caută calmul şi echilibrul natural, au respect pentru atracţiile naturale, care recunosc importanţei culturii locale şi a tradiţiilor, care au interes în cunoaşterea caracteristicilor unice ale destinaţiei şi care sunt conştienţi de limitatea resurselor.

Leave a Comment

Comentarii recente
    Categorii
    Event Search

    You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

    Ads
    Tawk