În intervalul 19-21 aprilie 2018 a avut loc ediția cu numărul șapte a Simpozionului annual și expoziția muzeală „Tristan Tzara și cultura Dada”, unde au contribuit cu prestații de o înaltă calitate nume importante din lumea culturală avangardistă, printre care: prof. Laura Crina Robciuc – fiica regretatului profesor Vasile Robciuc, grupul de dadaiști din Elveția condus de Paul Dorn (Teatrul Național din Zurich), Akarus Milbus Vonduvall (freelancer dadaist, Berna) și Mirzlekid (freelancer dadaist, Zurich), Compania de Teatru Die DADA Inen (Dorthmund, Germania), Quartetul de muzică (pre)clasică Consonanțe (Bacău, Iași), Compania de Teatru „Breasla Actorilor” (București), Trupa de Soul, Jazz & Blues „Soul Serenade” (București), grupurile de copii DADA Team și Die Sonenschein de la Liceul „Spiru Haret”, precum și numeroase cadre didactice și oameni de cultură din întreaga zonă, dar și de peste hotare.
Nu de puține ori, în mijlocul spectatorilor au fost prezenți artiști membri ai Uniuniii Artiștilor Plastici din România care și-au exprimat „consternarea” descoperirii la Moinești a acestui fel de experiment Dadaist de foarte înaltă ținută: „dacă veți merge de-a lungul țării, la diverse universități de artă, nu veți putea găsi o idee clară despre ceea ce înseamnă happening sau mixed media art; pur și simplu, în România, nu au existat îndeajuns de multe spectacole de acest gen, nici profesori care să expună o teorie unitară asupra facerii acestui gen de show; mai mult decât atât, este pentru prima dată când văd executate cu atâta acribie colaje, linogravuri, stamp-pad-art-uri – aceasta pentru că nu avem la nivel universitar o bază material ca cea pe care am văzut-o folosită în aceste zile la Moinești” (artist plastic Alina Elena Lupașcu, artist plastic Oana-Maria Văsâi, artist plastic Mari Bucur, conf. univ. dr. Ioan Dănilă).
De asemenea, au fost organizate vernisajele a trei expoziții de artă plastică dedicate avangardei, trupa de teatru din Dorthmund- cu ajutorul membrilor Forumului German din România – a beneficiat de o traducere live a replicilor spectacolului pe un ecran aflat deasupra scenei, trupa de teatru „Breasla Actorilor” din București a interpretat o piesă de teatru de mare complexitate- britanicul Tom Stoppard a ajuns celebru tocmai datorită piesei de teatru „Travestiuri” în care a adus pe scenă personaje ca Tristan Tzara, Vladimir Ilici Lenin, Hannah Hoch, Marcel Duchamp sau Man Ray.
La reușita acestei ediții a contribuit și prezența universitarilor din Bacău (conf. univ. dr. Ioan Dăncilă, conf. univ. dr. Adrian Jicu – director al Bibliotecii Județene „Mihail Sturdza” Bacău) precum și a reputatului critic de artă, dr. Iulian Bucur.