Moinesti a devenit stațiune!

A apărut o nouă stațiune turistică în județ! Este vorba de zona ”Moinești – Băi” a orașului cu același numeun de se află izvoare minerale cu diferite proprietăți curative. Primirea acestuia testat s-a făcut,  pe 16 februarie 2017, în ședință de Guvern printr-o hotărâre care a vizat mai multe localități din țară.

Municipiul Moinești are după mult timp șansa ca să-și valorifice potențialul termal pe care îl deține. Mai exact este vorba de cinci izvoare cu apă mineral pentru a căror punere în valoare s-a amenajat în ”orașul petroliștilor” un parc de aproape 4 hectare. Lucrările au început încă din anul 2011 prin proiectul „Modernizarea si amenajarea Parcului Bai in Municipiul Moinesti”, cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Regional 2007-2013, în mandatul primarului Viorel Ilie. Posibilitatea de a valorfica zona respective a devenit și mai evidentă prin hotărârea recentă de Guvern care a acordat pentru o serie de localități sau componente a acestora, atestat de stațiuni turistice de interes national sau local. Zona ”Moinești-Băi” a devenit cunoscută încă de la sfârșitul secolului 19 pentru acest obiectiv, iar în anul 1934 a fost declarată stațiune balneoclimaterică tocmai datorită potențialului ei curativ. Multă vreme după 1989 spațiul a fost un loc de nefrecventat, insalubru. În planul de dezvoltare a zonei, actualul sentor de Bacău, Viorel Ilie, fost edil al municipiului, a prevăzut și modernizarea unei serii de obiective rămase fără întrebuințare de mulți ani. Imobilele ar putea fi folosite în scopul dezvoltării turismului balneoclimateric în Moinești prin atragerea de fonduri europene nerambursabile.

Leave a Comment

Comentarii recente
    Categorii
    Event Search

    You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

    Ads
    Tawk