Parcuri

Parcul Bai

Parcul Băi, cu o suprafaţă de 33,75 ha (lungimea maximă de 1350 m și lăţimea maximă de 335 metri), reprezintă un loc prielnic pentru plimbări, practicarea de sporturi, jocuri, odihnă în aer liber grație microclimatului ozonat, florei existente (salcâmii care au o vârstă de peste 100 ani, mesteceni, arini, brazi, ulmi) și a amenajărilor realizate printr-un proiect demarat cu fonduri europene.

Astfel, s-au amenajat alei, cele existente și zidurile de sprijin au fost placate cu piatră cioplită, s-au instalat arcade semirotunde din material lemnos, s-au plantat arbori, arbuști și jardiniere, s-au montat podețe și mână curentă din fier forjat cu mâner din lemn, au fost reabilitate foișoarele izvoarelor, au fost montați stâlpi de iluminat public, bănci de ședere, coșuri de gunoi și toalete ecologice.

Parcul Padurea de Pini

Parcul Pădurea de Pini se află în cadrul singurei arii protejate din municipiu a cărei suprafață măsoară 15 hectare, reprezentând o plantaţie realizată de Societatea petrolieră Steaua Română în anul 1930, cu scopul de a evita producerea alunecărilor de teren din zonă, fiind, de asemenea, unica rezervaţie naturală de pini negri din judeţ şi una dintre puţinele de acest gen din România şi din Europa. Amplasat pe versantul sud-estic al Dealului Osoiu, parcul dispune de alei amenajate din piatră cubică, poteci prin pădurea de pini, 2 foișoare și numeroase spații pentru picnic.

Parcul DADA

Tema Parcului Central este reprezentată de curentul DADA, acesta bucurându-se de o „reconfigurare geometrică a spaţiului prin decupaje ordonate într-o parte a parcului (jardiniere dreptunghiulare cu arbori, asfalt între jardiniere), urmate de trecerea bruscă (simbolizată de Sculptura emblematică pentru mişcarea avangardistă Foarfeca DADA (autor Marius Leonte) şi de puntea de lemn peste bazine) către gazonul şi liniile curbe dinspre Casa Căsătoriilor.

Pe lângă „Foarfeca lui Tristan Tzara”, Parcul central deține Sculptura emblematică pentru mişcarea avangardistă Grifonul (autor Marius Leonte) și Sculptura emblematică pentru mişcarea avangardistă Sufletul lui Tristan Tzara (autor Marius Leonte).

Parcul Orizont (Osoiu)

Parcul Orizont (Osoiu) se află pe versantul nordic al dealului Osoiu și reprezintă unul dintre stațiile verzi cu cele mai bune puncte de belvedere asupra oraşului şi a împrejurimilor; este dotat cu alei din plăci de piatră, bănci de ședere, spațiu de joacă pentru copii.

Comentarii recente
    Categorii
    Event Search

    You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

    Ads
    Tawk